header banner
Default

Joop - BNNVARA: Klaas Dijkhoff is niet geschikt voor een leidende rol


Table of Contents

Reacties (70)

VIDEO: Klaas Dijkhoff is niet opgelucht dat zijn werk als fractieleider straks klaar is | Op1
Op1

Sorteren op:

Helen2

Helen223 jan. 2019 - 19:23

Als er één ding duidelijk is bij Klaas Dijkhoff dan is het wel dat hij duidelijk is én consequent. Dat kun je van de meeste politici draaikonten niet zeggen. Hij kan juist wel een prima leider zijn, een man een man, een woord een woord. Jammer dat hij bij de VVD zit. Een no noncense leider. Prima vent.

Rara14

Rara1422 jan. 2019 - 22:48

“Als de kans bestaat dat een bepaalde beleidskeuze niet zo verstandig is en ongewenste gevolgen heeft, dan trapt elke verstandige manager even op de rem tot er meer duidelijkheid is geschapen” Een goede manager doet dat juist niet en weet concrete keuzes te maken in onduidelijke tijden. Dan staat de echte leider op.

3 Reacties

Hanvander Horst

Minoes&tuin

Minoes&tuin23 jan. 2019 - 5:10

"Dan staat de echte leider op" Wie is 'de echte' leider. Is dat niet 'de echte' misleider? Degene die er met het been vandoor gaat! Of degene die met de knoet over de anderen heen gaat, de anderen vertrapt en vermorzelt, uitschakelt?

0Rapporteren

Libertain

Libertain23 jan. 2019 - 8:17

@Rara, ( "Dan staat de echte leider op.") Is de echte leider geblondeerd? Daar kunnen zeker miljoenen achter aansluiten....

0Rapporteren

Sonic2

Sonic222 jan. 2019 - 15:01

Dijkhoff doet wat een fractie leider altijd doet. En zeker een VVD fractieleider. Af en toe de media halen door een grote lap rood vlees de arena in te gooien. Dat deed Rutte ook. Dijkhoff zal direct bij draaien als hij op het pluche komt te zitten. Han heeft voor de rest gelijk. Dijkhoff is niet geschikt voor een leidende functie, maar meer omdat hij een saaie bestuurder is. Zonder enige visie en met weinig daadkracht. Een soort Rutte, maar dan wat volkser en lomper. Ik zou hem niet roekeloos willen noemen. Hij is roekeloos omdat de VVD op die manier altijd het fractievoorzitterschap in vult. Al dertig jaar. Sinds Bolkestein. Het is altijd de gestrekte been methode.

Purper Floyd

Purper Floyd22 jan. 2019 - 13:07

Alleen Klaas Dijkhof niet ? Ik durf de stelling wel aan dat er in onze huidige politiek, gevuld met nog nooit of zelden gewerkt hebbende semi-academici, helemaal niemand rondloopt die voldoende visie en leidinggevende kwaliteiten bezit om een multinational zoals Nederland te leiden.

3 Reacties

Zwerfstein

Zwerfstein22 jan. 2019 - 16:10

wat zijn semi-academici volgens u? Iemand heeft een academische graad of heeft er geen.

0Rapporteren

JannesJ2

JannesJ222 jan. 2019 - 17:23

"met nog nooit of zelden gewerkt hebbende.." Leuke frame, echter nooit effectief (irl). Een straatlegger zal 'enkel met enige moeite' een 'putjeschepper op zee' worden. Of bakker, loodgieter, leraar..noem maar op. Je persoonlijke (werk)ervaringen zijn nooit een 'ijkpunt'. Tegenover die van jou, staan -altijd- miljarden andere, wereldwijd. Je onderschat 'studeren' en dat is zeer jammer. Aangezien dat meerdere uren per dag is. Blokken, lezen, nog meer lezen en nog harder 'blokken' (studeren). Topsport eigenlijk, maar dan met die grijze massa onder je hersen pan. Net zoals jij, met je persoonlijke/ individuele werkervaringen. Waarvan ik oprecht hoop dat deze zeer ruim zijn. 'Kennis' is namelijk een goed iets. Inclusief "saaie kost", als in veel lezen/ studeren. Zoals iedereen binnen een 'bepaalde (en persoonlijke) functie' doet. Zit ik hier, als "laagopgeleide" (ja, werkelijk) het op te nemen voor hen die over meer kennis beschikken..dan ik...zucht. 'Semi-academici' is niet meer dan projectie - je denkt het beter te weten dan hen die daadwerkelijk de moeite hebben genomen om veel verder te gaan dan een enkel citaat van Wikipedia. Ik hoop dat je lokaal (al dan niet) politiek actief bent. Het zou namelijk jammer zijn om je kwaliteiten niet te gebruiken. Be the change you wish, and all that.

0Rapporteren

Minoes&tuin

Minoes&tuin23 jan. 2019 - 5:16

Nederland is geen multinational! Al denkt de CEO van menig multinational dat wel en menig VVD-er!

0Rapporteren

Hanvander Horst

Hanvander Horst22 jan. 2019 - 11:26

De VVD staat in de peilingen anders op behoorlijk verlies. Dat de partij dat zelf als overwinning viert, doet daar niets aan af.

4 Reacties

RosaLange

RosaLange22 jan. 2019 - 12:01

Nu vind ik de interpretatie van verliezen en winsten in verkiezingen of peilingen veel weg hebben van koffiedik kijken, omdat het toch vaak om de uiteenlopende redenen van honderdduizenden kiezers gaat, maar ik denk niet dat de VVD-achterban massaal wegloopt omdat de partij de poot stijf houdt bij het kinderpardon. Ik denk eerder dat Marrakesh een brug te ver was voor deze kiezersgroep.

0Rapporteren

Sonic2

Sonic222 jan. 2019 - 14:28

De VVD staat vooral bij de Hond laag. En dat komt omdat Maurice de Hond stelselmatig de VVD hevig onderschat en vooral Wilders altijd overschat. In 2017 zou de VVD er 27 krijgen. Het werden er 33. In 2012 zouden het er 36 worden en het werden er 41. Je hebt in Nederland een hele grote groep die a politiek is en op het laatst zijn of haar stem bepaalt. Deze groep zijn de mensen die het in Nederland prima voor elkaar hebben en tot de rijkeren van dit land behoren. Deze groep kiezers bevat zo ongeveer 15 a 20% van het electoraat en zal gewoon bij de volgende verkiezingen op de VVD stemmen. Die willen stabiliteit. En die groep gaat wel stemmen. @ RosaLange Dat Marrakesh is een FvD dingetje. Ik hoor daar geen enkele VVD"er over. Dat kinderpardon was ook in 2012 nauwelijks een probleem. Het klimaatakkoord is wel een heel erg groot probleem voor de VVD. Ook omdat de Telegraaf er zo op los gaat. Dan nog moeten VVD stemmers de stap maken naar Baudet of Wilders. Die zie ik ze niet maken. Ik ken veel VVD'ers die die 2 oplichters minachten. En terecht. Als er iets gaat veranderen zie ik die kiezers eerder naar het CDA trekken.

0Rapporteren

JannesJ2

JannesJ222 jan. 2019 - 17:31

Peilingen, lol. Da's bijna het zoveelste mislukken van Maurice de Hond. Schmeilingen.

0Rapporteren

Paddy3

Paddy322 jan. 2019 - 21:04

Wat Sonic zegt. De peilingen onderschatten stelselmatig de VVD en overschatten de PVV en de FVD. Zeker De Hond doet dit structureel. Dat zou inmiddels toch op moeten vallen.

0Rapporteren

Bouwman2

Bouwman222 jan. 2019 - 11:14

Je kunt beter niet iemand op zijn uiterlijk beoordelen want dat kan misleidend zijn. Daden zijn maatgevend, meer dan woorden. Dus let niet zozeer op Klaas Dijkhoff, die speelt zijn rol als de bad cop heus vrij professioneel.. Let een beetje meer op Mark Rutte. Die is er nu even niet om wat te gaan bijsturen op Curacao, maar zodra hij weer terug is lost hij de zaak op. Hij is daar meer dan een beetje vaardig in gebleken. Uiteindelijk komt er een nieuw kinder-pardon. Dat is namelijk altijd het geval, pardons hebben een vast ritme en een vast patroon. Geduld en vertrouwen, dat zijn zaken waaraan het wat schort in Nederland terwijl aan de andere kant er weer een licht overschot is aan emoties. Het evenwicht is een beetje zoek, de balans is een beetje kwijt. Toch wel een beetje jammer. .

RosaLange

RosaLange22 jan. 2019 - 11:14

Waarom is het leiderschap van een rechtse partij een onderwerp voor linkse site? Waarom deze ruimte, tijd en energie niet besteden aan een discussie over links leiderschap en hoe je weer verkiezingen kunt winnen. Dan is dat hele kinderpardon ook meteen geen issue meer, want dan mag toch iedereen binnen en hoeft niemand er meer uit.

13 Reacties

Hanvander Horst

Poezenmens

Poezenmens22 jan. 2019 - 12:03

“en hoe je weer verkiezingen kunt winnen.” Heeft u al eens om zich heen gekeken? Niet alleen in Nederland, maar in bijna heel Europa is rechts aan de macht met extreem rechts in hun kielzog. Voor links is het nu zaak om in Europa zo goed mogelijke samen te werken in de oppositie om de enge rechtse schade zoveel mogelijk beperken. Meer zit er voorlopig niet in. Maar er komen andere en rechtvaardiger tijden. Daarvan ben ik overtuigd.

0Rapporteren

Superfrits

Superfrits22 jan. 2019 - 12:35

Ik denk niet dat dhr Van Der Horst ooit op de VVD gaat stemmen, dus wat dat betreft een beetje paarlen voor de zwijnen. Bovendien kun je net zo goed betogen dat Dijkhof iemand is met ruggengraat, omdat hij niet afwijkt van een eerder ingenomen standpunt. En dat getuigt van goed leiderschap.

0Rapporteren

HM van der Meulen

HM van der Meulen22 jan. 2019 - 12:39

"Waarom is het leiderschap van een rechtse partij een onderwerp voor linkse site?" Dat is een toegift voor al die rechtse mensen die hier verdwaald zijn omdat er op rechtse sites niets interessants te vinden is.

0Rapporteren

RosaLange

RosaLange22 jan. 2019 - 12:47

@Han Als ik een vraag stel, ben ik eigenlijk vooral geïnteresseerd in een antwoord. Wat boeit links het rechtse leiderschap? Het enige wat belangrijk is, hoe links mensen weer weet te overtuigen van eigen ideeën. Waarom doet links daar niet meer aan? De hoop opgegeven? @Merel De verrechtsing is geen natuurramp waar je niets aan kunt doen. Het gaat niet om slecht weer dat je uit moet zien te zitten waarna het weer omslaat naar links. De verrechtsing heeft concrete oorzaken, waar je ook weer concrete linkse oplossingen voor kunt vinden. Maar ja, als we het interessanter vinden om te bespreken welk leiderschap het beste zou zijn voor de VVD, ...

0Rapporteren

Purper Floyd

Purper Floyd22 jan. 2019 - 13:12

HM van der Meulen, mensen met meningen en gedachten die rechts van het politieke spectrum thuishoren zijn hier om te kijken hoe de mensen aan de andere kant van dat spectrum over allerlei onderwerpen denken. Het is een simpele, doch al eeuwen oude, methode. Zorg dat je de beweegredenen van je opponent kent, dan is het eenvoudiger hem/haar te begrijpen en te verslaan. Maar er is hoop, andersom werkt het ook, dus kijk ook eens bij wat rechtsere media en doe er je voordeel mee.

0Rapporteren

Tom8

Tom822 jan. 2019 - 14:21

@Rosa Lange Omdat de aanval de beste verdediging is, het eigen staatje schoonvegen over de rug van kinderen lijkt het te zijn. Ondertussen in het ernstig verloederde Rijnmond gebied, waar kinderen als boksbal op een sportveld of schietschijf in een fietsenhok worden afgewerkt. Bijgevoegd een sympathieke actie en een steun in de rug, voor de gevolgen van een walgelijk actie. https://www.rijnmond.nl/nieuws/177485/Kaartenactie-voor-mishandelde-jongen-in-Spijkenisse Of zou er nu ook gemeesmuild worden of "gewoon" weer wegkijken. Of Trump, Baudet,Wilders of Kapelaan Odekerke of weet ik niet wie allemaal natuurlijk, man o man shame on you.

0Rapporteren

Sonic2

Sonic222 jan. 2019 - 14:46

@ Rosalange Ik zie op rechts vooral veel mensen die al van te voren weten dat het met links nooit wat wordt. Die mensen als Klaver en Marijnissen geen kans willen geven. Ik zou wel eens willen zien wat die 2 kunnen. Voor de rest is het een complete inschattingsfout van rechts om de PvdA af te schrijven. Bij de Hond is Asscher alweer een van de meest populaire lijsttrekkers. Marijnissen de populairste. Als de PvdA met de huidige peilingen 50 a 60 procent van haar kiezers van 2012 terug wint, mag je alvast wennen aan premier Asscher. Hoe verschrikkelijk dat ook voor jou moet zijn. De PvdA staat bij de Hond al binnen de fouten marge van FvD en PVV. De 2e en 3e partij van het land. Overigens is rechts aan de winnende hand overal. Laten zij leiderschap eens tonen. @ Merel Ik denk dat de overwinningen van radicaal rechts ook nogal overdreven wordt. Een kleine opsomming. In Oostenrijk staat FPO op een verlies. In een enkele peiling op een verlies van 5 procent. Nu op 21%. In Denemarken staat de Danske Folksparti op verlies van 4 a 5 procent. In Engeland staat UKIP wel op winst, maar is het intern een chaos. Farage wil niet meer bij UKIP terug keren. Ook in Noorwegen staat de lokale PVV op verlies. Ook hier weer 3 tot 5 procent. In Duitsland beweegt AFD nauwelijks. In sommige peilingen staan ze op 12 en op de AFD goed gezinde peiling van INSA maar op 1 procent winst. Slechts 12%. In Italie staat Lega op forse winst, maar vooral ten koste van de 5 Sterren beweging. De rechts nationalisten doen het vooral goed als ze hun leugens en sprookjes in de oppositie kunnen vertellen. Als ze dat ook maar enigszins in uitvoer moeten brengen, wordt het een stuk moeilijker. Zie je ook in Amerika. Waar Trump slechte aprroval ratings heeft. Dat hebben Wilders en Baudet in Nederland ook wel door. Dus die blijven maar wat graag aan de zijlijn staan. Dan worden ze afgerekend op dat we niet uit de EU, euro gaan. Dat de grenzen niet zomaar dicht kunnen. Daar worden ze op afgerekend.

0Rapporteren

Karingin

Karingin22 jan. 2019 - 17:19

RosaLange: Ten eerste, wat kan jou het schelen? Bovendien is het gewoon en-en. GL komt nu met een alternatief voor het klimaatakkoord bijvoorbeeld, en zo gebeuren er allerlei dingen op de linkerflank. Dat jij dat niet meekrijgt, terwijl je toch de hele tijd op een linkse site zit, is best bijzonder zullen we maar zeggen. Daarnaast moet je natúúrlijk ook de rechtsdraaiers keihard afzeiken. Elke hypocrisie en al die gebakken lucht aan de kaak stellen. Er zijn altijd wel ergens zwevers die er misschien wat van opsteken.

0Rapporteren

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 19:30

@ Merel: [Maar er komen andere en rechtvaardiger tijden. Daarvan ben ik overtuigd.] + 1 !

0Rapporteren

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 19:34

@ Superfrits: [.....omdat hij niet afwijkt van een eerder ingenomen standpunt. En dat getuigt van goed leiderschap.] Nou, niet afwijken van een eerder ingenomen standpunt kan juist blijk geven van slecht leiderschap. Namelijk in het geval dat je vasthoudt aan een fout standpunt, en geen blijk geeft van enig voortschrijdend inzicht.

0Rapporteren

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 19:41

@ Purper Floyd: [Maar er is hoop, andersom werkt het ook, dus kijk ook eens bij wat rechtsere media en doe er je voordeel mee.] Nee, dat is niet precies hetzelfde. Rechts pleegt feiten nogal eens te veronachtzamen of (minstens even vaak) te verdraaien, en meer op de onderbuik te mikken dan op de hersens. Ja, ik heb b.v. ooit wel eens op GeenStijl gekeken, maar dat bleek zozeer zonde van de tijd en het misselijk makende gevoel dat voortdurend naar boven kwam, dat ik het zinloos vond er mee door te gaan.

0Rapporteren

Minoes&tuin

Minoes&tuin23 jan. 2019 - 5:34

Wel om dan toch een antwoord te formuleren over hoe je de verkiezingen kunt winnen als VVD(er) Bij de VVD kun je verkiezingen winnen door met twee lapjes van 500 euro te zwaaien! Die moeten dan natuurlijk wel ergens gestolen eh..weggehaald zijn anders gaat het t.k.v. de auto en dat motten we niet hebben, die heilige koe moet wel heilig blijven...daar moet je omheen lopen en/of voor aan de kant gaan staan. Dat doe je dus bij de bijstandsgerechtigde en andere ongelukkigen. Die liggen bij wijze van spreken toch al onderop de stapel te verstikken, daar komt geen geluid meer uit die dichtgedrukte kelen, en anders geen fatsoenlijk geluid meer, Nederlands geluid bedoel ik. Dus even wachten tot ook die helemaal onderop liggen en eindelijk eens hun kop houden, stil zijn. Leer mij de 'echte' VVD-er kennen.

0Rapporteren

Dausenberg

Dausenberg22 jan. 2019 - 10:51

Dijkhof is in ieder geval de enige die hierover eerlijk is.

chwiedijk

chwiedijk22 jan. 2019 - 10:50

Dijkhoff is "innig tevreden met z'n eigentje".

1 Reactie

Bluesboy

Henry Rollins

Henry Rollins22 jan. 2019 - 10:46

Tenenkrommend was het stukje dat Tim Hofman gisteren bij DWDD van Dijkhoff liet zien. Hij was alleen voor een kinderpardon als hij 100% zeker wist dat er over 5 jaar niet nog eens een paar honderd kinderen een pardon gegeven zou moeten worden. Wat een onmens ben je dan! Alsof het laten blijven van een paar honderd kinderen op wat voor manier dan ook een invloed zou hebben op wie dan ook. Wat is de VVD een misselijkmakende partij geworden.

Contramine

Contramine22 jan. 2019 - 10:15

Ik ben erg voor een ruimhartig kinderpardon. Ik ben in het geheel geen fan van Dijkhoff. Mogelijk juist daarom dat ik dit geen sterk artikel vind. Van der Horst stelt het voor alsof het gezonde verstand eenduidig leidt tot een ruimhartig kinderpardon en dat het afwijzen daarvan op onverantwoorde roekeloosheid duidt. Dat is niet waar. Die mensen wegen de voorliggende argumenten anders dan voorstanders; het zijn geen onmensen. Een belangrijk aspect van het onderzoek waarnaar verwezen wordt is het voorkomen van eindeloos procederen door aanvragers en door de overheid zelf, waardoor een procedure veel jaren kan gaan duren. Hier wordt net gedaan alsof dat onderzoek vooral zou gaan over een ongewenst effect op de betrokken kinderen dat onlangs bekend zou zijn geworden. Volgens mij zijn die schadelijke gevolgen al jaren bekend en ook onomstreden. De vraag is alleen hoeveel gewicht dat moet krijgen in de afweging over toelaten. Disclaimer: voor deze opmerking krijg ik geen beloning van het grootkapitaal.

1 Reactie

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 19:28

@ Contramine: [Disclaimer: voor deze opmerking krijg ik geen beloning van het grootkapitaal.] Is dit een hint om in de toekomst wel beloond te worden?

0Rapporteren

Rechtse Bal2

Rechtse Bal222 jan. 2019 - 10:11

momenteel is VVD en met name Dijkhoff de enige partij die aanvoelt wat er bij het grote volk leeft. Opmerkelijk. Het is tevens een gegeven dat bij toenemende welvaart de kiezers vaak achter rechtse partijen gaan staan ; Dijkhoff past daar precies bij en spreekt de gewone man aan. Bij andere partijen zie ik dat nauwelijks.

7 Reacties

Henry Rollins

Henry Rollins22 jan. 2019 - 10:50

Rechtse Bal, je bedoelt te zeggen dat het grote publiek half achterlijk is? Dat ben ik helemaal met je eens. Denken dat je er op wat voor manier dan ook last van zou hebben als er een paar honderd kinderen (al dan niet met ouders) mogen blijven is al van de zotte maar nog erger is dat het de gewone man blijkbaar een goed gevoel geeft om kinderen het land uit te zetten.

0Rapporteren

Pindaklaas

Pindaklaas22 jan. 2019 - 11:11

momenteel is VVD en met name Dijkhoff de enige partij die aanvoelt wat er bij het grote volk leeft." Momenteel is de VVD de enige partij die het voor elkaar krijgt een groot deel van de bevolking te laten denken wat ze nodig hebben en dat de VVD de enige partij is die dit kan faciliteren.

0Rapporteren

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 19:23

@ Rechtse Bal: [.....wat er bij het grote volk leeft.] En wie vormen dan wel het "grote volk"? Is het Diets, "autochtoon", wit, of nog wat anders?

0Rapporteren

Paddy3

Paddy322 jan. 2019 - 21:10

@Henry Rollins, met het uitschelden van je politieke tegenstanders ben je ook lekker verbindend bezig.

0Rapporteren

Minoes&tuin

Minoes&tuin23 jan. 2019 - 5:49

OlavM Hij bedoelt 'Het Grote volk' geen simpele burgers, maar het Grote Volk dat in die Grote huizen woont met een Groot inkomen, die vroeger op de eerste kerkbanken zaten, niet opdat maar omdat ze God zo goed dienden met hun financiële bijdragen ( 1000 zilverlingen?), zij die zo solidair zijn met elkaar en de pastoor/bisschop......en het goede prediken, het schuldbesef, omdat gij simpele burger in zonde hervalt en de eeuwige boete voor alles dat gij mispeuterd hebt.... of niet..maar toch.......door in het zweet des aanschijns uw brood te verdienen. Kijk daar had dat Grote Volk iets aan! Zij hadden werk zat...zal ik maar zeggen...

0Rapporteren

Minoes&tuin

Henry Rollins

Henry Rollins23 jan. 2019 - 13:15

@Paddy Ik heb geen enkele intentie om verbindend bezig te zijn. Waar haal je dat idee vandaan?

0Rapporteren

Auslander

Auslander22 jan. 2019 - 9:01

“Klaas Dijkhoff is niet geschikt voor een leidende functie” Dat is toch goed nieuws? Als het zo is dan vind ik links moet eigenlijk Dijkhoff een handje of met een schop helpen om toch het voortouw nemen binnen VVD. Of hij slaagt erin de VVD laten wegsmelten of voegt hij nog een partijtje erbij. Het rechts is toch de kampioen van polarisatie? Alleen jammer dat links nog niet geleerd heeft ervan te profiteren!

Bluesboy

Bluesboy22 jan. 2019 - 8:54

Nu Rutte op Curacao zit is helaas zijn onderknuppel Klaas de baas.????

Superfrits

Superfrits22 jan. 2019 - 8:24

Ik vind dat hij het wel slim doet. VVD is sowieso tegen een Generaal Pardon, en het Pardon dat er nu is, is voor de VVD al een handreiking naar de coalitiepartijen. Veel VVD-stemmers zitten helemaal niet op een soepeler Pardon te wachten, denk ik.

3 Reacties

Henry Rollins

Henry Rollins22 jan. 2019 - 10:41

De enige rede dat de VVD tegen een soepeler pardon is is dat ze bang zijn stemmen te verliezen aan FvD en PVV. Als je enigszins menselijk bent kun je namelijk niet tegen een ruimer pardon zijn.

0Rapporteren

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 19:17

@ Superfrits: [Ik vind dat hij het wel slim doet.] Gesteld al dat je het "slim" vindt -dat doe ik zelf zeker niet-, dan nog is het uitermate weerzinwekkend en opportunistisch om zo op te treden ten koste van mensen voor wie het van levensbelang is. Aan alle kanten dus fout.

0Rapporteren

Helen2

Helen223 jan. 2019 - 19:34

@ Henry Rollins: ‘als je enigszins menselijk bent kun je namelijk niet tegen een ruimer pardon zijn’ Wat een klinkklare nonsens!

0Rapporteren

Roel2

Roel222 jan. 2019 - 8:13

Ach, ik heb Dijkhof al in de categorie Eurlings geplaatst. Gepresenteerd als kroonprins, wat succesjes in medialand en de roem stijgt al snel naar zijn hoofd, om vervolgens in een onmetelijk diepe put te vallen. Ach, beide sujetten kunnen gelukkig nog onherkenbaar vrouwen bepotelen met carnaval, want de maatschappij is verder al klaar met ze.

1 Reactie

Cliff Clavin

Satya

Satya22 jan. 2019 - 7:50

Dijkhoff moet overduidelijk de eventuele fvd stemmer binnenboord houden. Kijk maar, wij zijn ook harteloos lijkt hij te schreeuwen.

2 Reacties

Superfrits

OlavM

GabrielMokummer*...And Justice for All!*

GabrielMokummer*...And Justice for All!*22 jan. 2019 - 6:50

Goedendag. Misschien is er juist nog kans voor iemand zoals mevrouw Jeanine Hennis-Plasschaert om eventueel toekomstige VVD leidster te worden (na haar blijkbaar huidig verblijf voor haar werk in het buitenland). Trouwens, gelooft de achterban van de PvdA (echt waar?) nog in iemand zoals meneer Lodewijk Asscher, ik bedoel na zijn bijna *onzichtbaarheid* binnen en buiten het Parlement de laatste twee jaren, vooral na een ontzettend rampzalig verlies van 27 zetels in het Parlement in 2017 nota bene? (Ik heb zijn groot interview in de Volkskrant afgelopen weekend gelezen en ben ik nog steeds helemaal niet overtuigd dat hij die vertrouwen van oud-PvdA stemmers in heel Nederland eventueel kan en zal terugwinnen, namelijk vóór maart 2021 bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen) Ik heb juist veel meer vertrouwen op dit moment in iemand zoals oud-PvdA Minister en tegenwoordig Tweede Kamerlid mevrouw Lilianne Ploumen. Maar aan de andere kant, wie ben ik?. Een heel fijne dag!.

7 Reacties

Wilma3

Wilma322 jan. 2019 - 8:47

Wonderlijk dat u als reactie op dit artikel over de PVDA gaat schrijven. Maar als we het daar over hebben: van mij mag Diederik Samsom terugkeren in de PVDA en dan mag Ascher van mij vetrekken.

0Rapporteren

LaBou

LaBou 22 jan. 2019 - 9:04

Inderdaad, wie ben jij? Iemand die voor de laatste verkiezingen Asscher nog zag als de redder van de PvdA, dat in ieder geval wel.

0Rapporteren

Klaas Punt

Klaas Punt22 jan. 2019 - 9:34

Over mevr. Hennis, had die zich niet aangemeld als reserve officier bij de Koninklijke Marine?

0Rapporteren

GabrielMokummer*...And Justice for All!*

GabrielMokummer*...And Justice for All!*22 jan. 2019 - 9:45

Dag Wilma. Dag LaBou. Diederik Samsom?. Zijn veel te enthousiast hand in hand aanpak met de VVD toen bij Rutte II was toch het begin van het grote verlies van de PvdA in maart 2017. Lodewijk Asscher heeft het gewoon niet waargemaakt (wat mij betreft), ook niet tijdens de laatste twee jaren. Kan hij niet wat leren van Jesse Klaver b.v. met zijn nogal interessante en regelmatige mediaoptredens (apart van de inhoud natuurlijk)?. Met andere woorden, Lodewijk Asscher is volgens mij oud-politiek (wat betreft zijn stijl, manier van praten enz.) en Jesse Klaver is juist nieuw-politiek (wat betreft zijn uitstraling, stijl en zijn manier van praten). Sorry hoor maar kan iemand net zoals Lodewijk Asscher namelijk van een blijkbaar upper middle class achtergrond (net zoals Emmanuel Macron in Frankrijk b.v.) echt de gevoelens en behoeften van zijn PvdA achterban in heel Nederland wel snappen, in eerste instantie?. Ik denk van niet. Dag beide en een heel fijne dag verder.

0Rapporteren

madbako

madbako22 jan. 2019 - 10:00

@GabrielMokummer*...And Justice for All!* 22 januari 2019 at 07:50 Goedendag. Misschien is er juist nog kans voor iemand zoals mevrouw Jeanine Hennis-Plasschaert om eventueel toekomstige VVD leidster te worden (na haar blijkbaar huidig verblijf voor haar werk in het buitenland). Na deze zin had je eigenlijk moeten ophouden. Nu wordt het gejammer over de PvdA en verlies je uit het oog waar het werkelijk om gaat.

0Rapporteren

GabrielMokummer*...And Justice for All!*

GabrielMokummer*...And Justice for All!*22 jan. 2019 - 10:51

@madbako En?. Het slechte maatschappelike toestand in dit land op dit moment (wat betreft asielzoekers, asielkinderen enz.) komt gedeeltelijk toch door een zeer zwakke Partij van de Arbeid (met haar 9 zetels in het Parlement, oh mijn hemel en de heer Lodewijk Asscher doet nog altijd alsof helemaal niets aan de hand is, ondanks zijn ontzettend groot verlies namens zijn partij, in maart 2017!). Ik wens u sowieso een heel fijne dag verder.

0Rapporteren

LaBou

LaBou 22 jan. 2019 - 11:07

"Lodewijk Asscher heeft het gewoon niet waargemaakt (wat mij betreft), ook niet tijdens de laatste twee jaren" Daar ben je toendertijd dan ook van verschillende kanten op gewezen. En toen wilde je daar niet aan. Maar inderdaad goed te zien dat je , al is het dan achteraf, toch tot de conclusie komt dat je ongelijk had. Over Samsom heb ik in ieder geval het niet gehad maar we zijn het over hem denk ik wel eens.

0Rapporteren

Hiltermann

Hiltermann22 jan. 2019 - 4:04

Dijkhoff zal er uiteindelijk voor zorgen dat deze coalitie de eindstreep niet haalt. Zijn gestook en gedraai wekken wrevel en irritatie bij de overige coalitiepartijen. Dan heeft Klaas toch nog iets goeds gedaan.

Eric Minnens

Eric Minnens22 jan. 2019 - 2:27

"Klaas Dijkhoff is niet geschikt voor een leidende functie" Maar die heeft hij al. En hij spiegelt zich aan types als Trump, Kim Yung-il, Orban, Poetin, Erdogan en wat dies meer zij. (Je hebt er nog een paar in de Filippijnen, Suriname, de UK, Venezuela, wat Afrikaanse landen, ach waar houdt het op?) Ook allemaal roekelozen. Ook allemaal niet geschikt. Maar we worden er wel door geregeerd.

OlavM

OlavM22 jan. 2019 - 0:51

[Hij droeg een snel gesneden streepjescolbert en een lichtblauw gilet.] Zijn gele giletjes zal hij intussen afgedankt hebben. [Coalitiepartner ChristenUnie heeft daarop een beleidsmatig voor de hand liggend voorstel gedaan: we kunnen de gevolgen van wat we nu doen niet goed overzien. We stoppen met de uitzettingen tot het rapport van die commissie is verschenen. Daarna handelen we naar bevind van zaken.] Exact. Wat mij betreft komt er nog bij, dat ik doorgaan met de uitzettingen buitengewoon bruut vindt. Als een nieuwe regeling daar is, vallen wellicht gezinnen eronder die inmiddels zijn uitgezet. "Tant pis!" zal Klaas Dijkhoff dan zeggen, of wellicht: "Ja, dus.....?"

Bert de Vries

Bert de Vries21 jan. 2019 - 23:53

Ik ben het van a tot z eens met Van der Horst. Dijkhoff heeft met zijn carnavalsacts alle twijfel over zijn leiderscapaciteiten weggenomen: ze ontbreken. Als gevallene nr. x - y neemt hij wel een ereplaats in in Rutte's kneuzengallerij, een verzameling behagers waarmee onze premier zich graag omringt. Of zijn brokken de partij kwaad zullen doen, is nog maar de vraag. De aanhang van de partij staat volgens peilingen in overgrote meerderheid achter de vulgariteiten die Dijkhoff en zijn baas debiteren. Als er hoop wordt gekoesterd op verbetering na de periode Rutte, moet die zijn gebaseerd op een stevig karakter van toekomstige coalitiepartners. Ook al brengen zij maar een achtste in van het aantal coalitiezetels, àls hun aanwezigheid vereist is, moet dàt de basis zijn voor compromissen en beledigingen. Dus nooit weer uit dankbaarheid meloenen slikken.

Paul!

Paul!21 jan. 2019 - 23:39

Zijn rol is op dit moment vermoedelijk ook nog niet de rol van leider. Hij is juist degene die een vrije rol heeft en daarom onbesuist op de onderbuikstemmer mag jagen. Op dat vlak is hij immers nog steeds geloofwaardig, in tegenstelling tot Rutte en andere VVD'ers die verantwoordelijkheid dragen. Ik vind het ergens wel goed bedacht, twee kopstukken met totaal verschillende rollen binnen 1 partij. Zijn huidige houding lijkt mij een act, anders had hij immers nooit zo hoog op kunnen klimmen binnen die partij. Want let op mijn woorden, zodra Rutte over een paar jaar wegvalt zul je opeens een totaal andere Dijkhoff zien. De wijze, doordachte act, zogezegd.

2 Reacties

Superfrits

Superfrits22 jan. 2019 - 9:05

Hij doet toch wat Bolkestein ook vaak deed. Tegengas geven aan de coalitiepartijen. Alleen zijn stijl is wat anders.

0Rapporteren

Woeki Hypo

Woeki Hypo22 jan. 2019 - 16:36

@Paul!, 22 januari 2019 at 00:39, "De wijze, doordachte act, zogezegd." Politiek van hoogopgeleiden als toneelspel? Wat vies en voos is, kan doordacht zijn. De neoliberale economie, een (top) wetenschap met wiskunde, is ook doordacht. Hoogopgeleiden, mensen van de kennis, polariseren maatschappij en wereld met dit maximaal eenzijdige neoliberalisme. Wat is hier wijs aan? Woeki Hypo is gematigd liberaal.

0Rapporteren

Sources


Article information

Author: Debra Wheeler

Last Updated: 1703879761

Views: 948

Rating: 4 / 5 (96 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Debra Wheeler

Birthday: 1972-09-27

Address: 92827 Butler Valleys, Russellport, PA 37086

Phone: +4176583819745938

Job: Teacher

Hobby: Bird Watching, Swimming, Chocolate Making, Cocktail Mixing, Fencing, Juggling, Soccer

Introduction: My name is Debra Wheeler, I am a candid, courageous, capable, multicolored, risk-taking, spirited, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.