header banner
Default

Tidligere ansatte: Stutteriejer gemmer misrøgtede heste for politiet | TV MIDTVEST


Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udmagrede heste med sår, hævede ben, og heste som ikke kan gå. I det hele taget bare heste, som har det rigtig skidt. Sådan lyder beskrivelserne fra to tidligere ansatte på Viegård Stutteri ved Skals.

De heste, som har det allerværst, skal man lede længe efter ifølge Tyrell Cotant, der tidligere i år var ansat på stutteriet, som ejes af John Byrialsen.

- I hovedbygningen er der en masse tynde heste med store hævede ben, men det primære sted med tynde og syge heste er i en hvid bygning.

- Der er fyldt med heste både nedenunder og ovenpå, og især nedenunder er hestene i meget dårlig stand. Det ved politiet ikke noget om, så vidt jeg ved, fortæller han.

Både foreningen Stop Vanrøgt mod dyr bag hegn og Hestens Værn har politianmeldt stutteriet. Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter nu, at de har fået en anmeldelse.

- Vi kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse vedrørende sagen. Vi tager alle anmeldelser alvorligt, også når det handler om dyr. På mandag overgår den til særlovscentret i Viborg, siger vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz.

Tyrell Cotant var ansat til at træne heste og undervise de andre ansatte på Viegård Stutteri.

Tyrell Cotant var ansat til at træne heste og undervise de andre ansatte på Viegård Stutteri.

Flytter heste om natten

VIDEO: POLITIET LEDER EFTER NEDGRAVEDE HESTE
Presse-fotos.dk

Men ifølge amerikanske Tyrell Cotant kommer politiet til at lede længe efter de mest syge af de over 500 heste, som John Byrialsen har fortalt Tyrell Cotant, han har.

- Hvis han får indikationer på besøg fra myndigheder, så bruger han hele natten på at flytte heste i sin lille røde trailer. Den er hans redning hver gang. Han ville også have os til at flytte heste konstant, fortæller han.

En anden tidligere ansat ved Viegård Stutteri har oplevet det samme. Vedkommende vil være anonym af frygt for stutteriejeren, men TV MIDTVEST er bekendt med den tidligere ansattes identitet.

- Han gemmer heste, hvis han ved, at for eksempel politiet kommer. Han har også en dyrlæge, som hjælper ham, så når politiet eller andre spørger ind til hestene, så kan han vise, at de er behandling, men det er løgn.

Viegård Stutteri ved Skals, som er ejet af John Byrialsen.

Viegård Stutteri ved Skals, som er ejet af John Byrialsen.

Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Noget lignede skete for ti år siden i Polen. Dengang fik John Byrialsen fjernet 64 heste fra sit stutteri i Pasodowo, og polsk politi sigtede ham for vanrøgt af sine heste.

Mens Tyrell Cotant var ansat på stutteriet i Skals, spurgte han ind til det, der skete i Polen i 2013.

- Han indrømmede, at det var hans fejl, men han sagde også, at de brugte fire dage på at flytte heste fra Polen, indtil politiet kom. Så hvis han får nys om noget, så spreder han hestene rundt omkring.

Selvom Tyrell Cotant fik frataget sin telefon af John Byrialsen, så lykkedes det ham tidligere på året at tage billeder af hestene. Dette er en hest med urinvejsinfektion. John Byrialsen fortæller til TV MIDTVEST, at hesten er under behandling.

Selvom Tyrell Cotant fik frataget sin telefon af John Byrialsen, så lykkedes det ham tidligere på året at tage billeder af hestene. Dette er en hest med urinvejsinfektion. John Byrialsen fortæller til TV MIDTVEST, at hesten er under behandling.

Foto: Tyrell Cotant

Brug for hjælp

VIDEO: Uden Masseudgravninger ved omstridt stutteri – politiet bekræfter fund af døde hestetitel
Carl-Erik Kristensen

Det var planen, at Tyrell Cotant skulle have været ansat på Viegård Stutteri i en længere periode for både at hjælpe med at træne heste og undervise andre ansatte.

Men efter to uger forlod han stedet, og nu har han i et Facebook-opslag delt billeder, som ifølge ham er af hestene på stutteriet.

- Sådan her skal man ikke behandle heste. Nogen skal tage sig af dem, for de har brug for hjælp, skriver han.

TV MIDTVEST har haft telefonisk kontakt med John Byrialsen. Han ønsker ikke at stille op til tv-interview, men han fortæller, at det hele handler om, at han og Tyrell Cotant gik skævt af hinanden.

- Og de billeder, han har vist på Facebook, dem kender jeg ikke noget til. Men den ene hest kan jeg fortælle havde en urinvejsinfektion og var på penicillin. Og når man har så mange heste, som jeg har, så der er der ikke noget unormalt i, at der er en imellem, der er lidt tynd, fortæller John Byrialsen, som ikke har yderligere kommentarer.

I 2018 politianmeldte Dyrenes Beskyttelse også stutteriejeren, men politiet droppede sagen.

Sources


Article information

Author: Joshua Velazquez

Last Updated: 1703770082

Views: 1254

Rating: 4.1 / 5 (75 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joshua Velazquez

Birthday: 1942-03-18

Address: USS Smith, FPO AE 73885

Phone: +3864962016492819

Job: Tour Guide

Hobby: Video Editing, Bowling, Scuba Diving, Baking, Camping, Origami, Table Tennis

Introduction: My name is Joshua Velazquez, I am a spirited, intrepid, unguarded, vivid, fearless, talented, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.