header banner
Default

Het verbod op Bitcoin: dit land neemt strengere maatregelen tegen cryptocurrencies


Waar de Europese Unie steeds meer open staat voor constructieve regulatie van cryptocurrencies heeft de industrie elders op de wereld lang niet altijd zo’n rooskleurig vooruitzicht. Er zijn zelfs nog steeds veel landen waar een algeheel verbod op het bezit en het verhandelen van cryptocurrencies geldt. Nu heeft Koeweit zichzelf ook toegevoegd aan deze lijst – althans, zo lijkt het.

Solana spel gehackt: makers kopen bijna $1 miljoen crypto terug 20/07/2023

Koeweit niet blij met Bitcoin

VIDEO: Bitcoin & Ethereum Klaar Voor De Volgende Move?! | Quickscan BTC & ETH
DoopieCash - Traden & Investeren

Dat blijkt uit een aankondiging van de Capital Markets Authority (CMA) van het land. De beleidsmaker heeft gekozen voor een vrijwel compleet verbod op allerlei handelingen die te maken hebben met crypto zoals Bitcoin (BTC), en blockchain.

Dat betekent dat betalen met crypto, erin investeren, ze uitgeven en ze minen nu illegaal is. Ook mogen lokale marktautoriteiten geen vergunningen geven aan crypto-bedrijven die graag hun diensten willen aanbieden in Koeweit.

Echter moet worden benadrukt dat het algehele verbod alleen lijkt te gelden voor bedrijven. Zij worden bevolen consumenten voor de volatiliteit en speculatieve aard van cryptocurrencies te waarschuwen. Dat suggereert dat het voor consumenten niet volledig verboden is om cryptocurrencies te bezitten.

Toch wordt het op deze manier vrij lastig om als inwoner van Koeweit überhaupt je handen te leggen op digitale valuta. Hier heb je immers een crypto exchange voor nodig, maar als deze niet operationeel mogen zijn in het land is het een stuk lastiger om toegang te hebben tot de activa.

Verschillende landen hebben exchanges namelijk al verboden om in de betreffende landen hun diensten aan te bieden. Zo moest zelfs Binance stoppen in Nederland omdat het zich niet voldoende geregistreerd had.

Advertisement

Niet het enige land met een crypto verbod

Toch geldt het verbod nog steeds in best een aantal landen. Zelfs de Nederlandse Tweede Kamer debatteerde onlangs over deze mogelijkheid, en het International Monetary Fund (IMF) wil een compleet (internationaal) verbod nog niet uitsluitend.

De landen waar wél een algeheel verbod geldt zijn voornamelijk Afrikaanse landen en China, maar Koeweit is niet het enige land in het Midden-Oosten. Qatar en Saoedi-Arabië staan namelijk ook op de lijst.

Post Views: 40

Sources


Article information

Author: Meghan Cline

Last Updated: 1703101681

Views: 1178

Rating: 4.5 / 5 (110 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Meghan Cline

Birthday: 1974-04-16

Address: 72001 Amy Crossroad, East David, MA 18541

Phone: +3924420408886307

Job: Medical Doctor

Hobby: Hiking, Soccer, Playing Chess, Arduino, Swimming, Woodworking, Astronomy

Introduction: My name is Meghan Cline, I am a frank, dear, important, resolute, exquisite, unswerving, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.