header banner
Default

De reden voor de daling van de koers van Bitcoin ondanks de verbetering van de inflatie


De Amerikaanse inflatiedata kwam gisteren lager binnen dan verwacht. Met name de kerninflatie van september op oktober viel met +0,2% lager uit dan de +0,34% die verwacht werd. In principe is de lagere inflatie goed voor de bitcoin (BTC) koers, omdat de verwachtingen voor renteverlagingen zijn gestegen (zie onderstaande grafiek).

Het lijkt erop dat we in mei 2024 de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank kunnen verwachten, terwijl dat eerder nog juni 2024 was.

Image
Bron: CME Group
🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB Advertentie Anycoin Direct

Positieve ontwikkeling, maar bitcoin koers daalt

VIDEO: Waarom Daalt Bitcoin ?! | Koers Update Bitcoin & Aandelen !
DoopieCash - Traden & Investeren

De lagere inflatiecijfers lijken een positieve ontwikkeling voor de bitcoin koers, maar toch zagen we gisterenavond de koers voor de grootste munt van de markt flink dalen. Hoe komt dat?

Het lijkt erop dat de bulls de energie een beetje kwijt zijn na de gigantische stijgingen van de afgelopen weken. Veel investeerders kozen ervoor om wat winst te pakken na de recente stijging.

We zien daarom een kleine correctie plaatsvinden. Voor een nieuwe stijging is wellicht weer een nieuwe impuls nodig, zoals de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF.

De Amerikaanse S&P 500 steeg gisteren wel met 1,91 procent als gevolg van de lagere inflatiedata, die de rentes op Amerikaanse staatsobligaties deed dalen. Ook de Amerikaanse dollar ging onderuit.

Advertisement

Amerikaanse rentes schieten omlaag

VIDEO: Eerste Rode Weekly Candle In 8 Weken Tijd Voor Bitcoin!! Moeten We Ons Zorgen Maken??
DoopieCash - Traden & Investeren

Zoals gezegd, stuurden de lagere inflatiecijfers de rentes op Amerikaanse staatsobligaties omlaag. Het is echter de vraag of de daling van de rentes op Amerikaanse staatsleningen niet een beetje overdreven zijn als gevolg van de inflatiedata.

-1x-1

De verwachting was namelijk dat de kerninflatie zou binnenkomen op 4,1 procent en uiteindelijk stond er een score van 4,0 procent op de borden. Daarmee is de kerninflatie nog steeds tweemaal zo hoog als de doelstelling van de Amerikaanse centrale bank van 2,0 procent.

In die zin is het nog maar de vraag of dit al voldoende reden is voor de Amerikaanse centrale bank om de rente op korte termijn te verlagen.

Post Views: 3.481

Sources


Article information

Author: Patrick Hobbs

Last Updated: 1703028361

Views: 889

Rating: 4.1 / 5 (77 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patrick Hobbs

Birthday: 2013-02-17

Address: 055 Kayla Forest, New Kathrynland, OK 63611

Phone: +4216994454621937

Job: Virtual Reality Developer

Hobby: Ice Skating, Dancing, Hiking, Board Games, Rowing, Role-Playing Games, Bird Watching

Introduction: My name is Patrick Hobbs, I am a talented, skilled, irreplaceable, exquisite, venturesome, candid, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.